Forelesere

Hovedkonferanse 7. - 8. september:

Heidi Wittrup Djup

«Kultur, kriser og hjelp som ikke hjelper: Kan vi som hjelpere gjøre vondt verre? »

Heidi Wittrup Djup er psykologspesialist ved Klinikk for krisepsykologi, universitetslektor ved Universitetet i Bergen og redaktør i Tidsskrift for Norsk psykologforening. Hun har mange års erfaring fra arbeid med flyktninger både gjennom klinisk virksomhet, sakkyndig arbeid i barnevernssaker og fra sitt engasjement for minoriteters rettigheter.

Akiah Ottesen

«Rythm and Blues - Om krysskulturell kommunikasjon i psykisk helsearbeid»

Akiah Ottesen er spesialist i klinisk voksen psykologi og arbeider som forsker på Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). Ottesen har bred erfaring i behandling av psykisk lidelser, spesielt traume og psykoselidelser. Hun har spesialisert seg på krysskulturell kommunikasjon og behandling av psykisk uhelse, og er medredaktør på boken «Kultur og kontekst i praktisk psykologarbeid».

Kadafi Zaman

Tittel på forelesning kommer

Kadafi Zaman har vært journalist i 20 år. Han jobber i TV 2 Nyhetene og er også en av programlederne i den prisbelønte dokumentarserien “Norge bak fasaden”. Høsten 2021 ga han ut boken “Den norske drømmen”.

Som journalist har han dekket noen av de største hendelsene i Norge og utlandet de to siste tiårene.   

Fungi P Gwanzura Ottemöller

«What resources do you have?’ Calling for a more salutogenic focus on research and practice with forced migrants.»

Fungisai P. Gwanzura Ottemöller, PhD, Associate Professor, Head of Department, Department of Health Promotion and Development (HEMIL), Faculty of psychology, University of Bergen.

Fungisai is a founding member of the transdisciplinary Refugee Resilience project that explores young immigrants’ transitions into Norwegian society using a strengths-based approach. 

Line Ruud Vollebæk

«På flukt og på drift – flyktningungdom i risiko for vold, utnyttelse, rus og kriminalitet »

Line Ruud Vollebæk, barnevernspedagog med master i sosialt arbeid, spesialrådgiver ved RVTS Øst med ansvar for fagfeltet menneskehandel/utnyttelse. Hun har 20 års erfaring med arbeid med enslige mindreårige asylsøkere og andre migranter som oppsøkende sosialarbeider ved Uteseksjonen i Oslo, og har fulgt menneskehandelsfeltet like lenge. Vollebæk er forfatter og redaktør for RVTS-enes nettressurs om menneskehandel og utnyttelse, og har bl.a. skrevet håndboka Sosialt arbeid med sårbare migranter (RVTS Øst og KORUS Oslo 2022) og vært medredaktør for boka Likeverdige helsetjenester for migranter i sårbare livssituasjoner (utgis i 2023).

Anders Lundesgaard

«Når verden blir et farlig sted -Hvordan erfaringer med krig rammer barn i deres utvikling. »

Anders Lundesgaard er psykologspesialist med fordypning i barn og unge. Han har lenge arbeidet med behandling av komplekse traumer både hos barn, ungdom og voksne. Han har lang klinisk erfaring klinisk arbeid med flyktninger og bred undervisningserfaring på traumefeltet. Ved RVTS har han ansvar for arbeid med ekstremisme og radikalisering, og arbeidet med fokus på hjelpere. Han er også medarbeider i LOS-prosjektet for berørte av terrorhandlingen den 22. juli 2011.

Anette Bringedal Houge

«Hva har du i bagasjen din? - Om tap, tortur, og seksuell vold i krig»

Anette Bringedal Houge har doktorgrad i kriminologi fra 2017 om den internasjonale strafferettens rolle etter konflikt-relatert seksuell vold. Hun har siden bygget opp og ledet analyseavdelingen i Norges Røde Kors og er for tiden postdoktor ved Institutt for helse og samfunn ved Medisinsk fakultet, Universitetet i Oslo. Her jobber hun med profesjonskunnskap og bevisoversettelse i voldtektssaker som del av konvergensmiljøet Evidently Rape. Anettes forskning er tverrfaglig og fokusert på institusjonell respons etter seksuell og/eller politisk vold, og ofte i etterkant av voldelige konflikter. Hun har særlig fokusert på strafferetten, men tar i økende grad også for seg helsesektorens håndtering av voldserfaringer som følger mennesker på flukt. 

Håkon Stenmark

«Krigens ulike ansikt – hvordan krigshendelser kan påvirke mental og fysisk helse»

Håkon Stemark er psykologspesialist, PhD, og koordinator for faggruppe flyktninger ved RVTS Midt. Han er spesialist i klinisk voksenpsykologi, og har doktorgrad i klinisk medisin med fokus på narrativ eksponeringsterapi for flyktninger og asylsøkere. Han har i mange år reist på oppdrag for bistandsorganisasjonen VIVO International i kriseområder, særlig i Afrika og Asia. Han holder også workshops om narrativ eksponeringsterapi i Norge og i andre land.

Domnine Marie Lecoq

Tittel på forelesning kommer

Domnine Lecoq har arbeidet som psykologspesialist ved Transkulturelt Senter på Universitetsjukehuset i Stavanger siden det åpnet i 2014.

Der jobber hun med traumatiserte flyktninger, både barn og ungdommer, men også unge voksne. Hun har skrevet kapittelet “Transkulturelt arbeid med ungdommers psykisk helse” i boken Ungdom og Psykisk Helse.

Ali Watti

«Fra krigens gru til livets seier - en lege's reise gjennom overlevelse og håp»

Ali Watti er lege i spesialisering i indremedisin. Watti er kurdar, oppvaksen i Syria og utdanna lege i Ukraina. Han har budd i Noreg i 12 år, tre av desse budde han i asylmottak. Ali er samfunns- og politisk engasjert og oppteken av dei som ikkje har ei stemme; flyktningar, asylsøkjarar og papirlause. Han har vore aktiv i mange frivillige organisasjonar; Bergen internasjonale kultursenter (BIKS), Røde kors, Norsk folkehjelp, Kirkens bymisjon, Amnesty, samt Bergen turlag. Samtidig er han engasjert i å jobbe frivilleg som lege i nødområde.

Foto: Christina Svanstrøm

Safia Yusuf Abdi Haase

«Mitt møte med Norge»

Safiiya Yuusf Abdi Haase er utdannet sykepleier ved Høgskolen i Harstad, og har også en mastergrad i internasjonal velferds- og helsepolitikk fra Universitetet i Oslo. Haase har arbeidet i Stiftelsen Amathea, siden 2005. Hun var med på å utforme regjeringens nasjonale handlingsplan mot kjønnslemlestelse og er ambassadør mot kjønnsbasert vold. Haase er også en del av KIMs landsstyre, som arbeider for interkulturell forståelse, aksept og beskyttelse. I tillegg er hun medlem av det globale kjerneteamet i det tverrfaglige nettverket av akademikere og praktikere i Human Dignity and Humiliation Studies.

Haase har mottatt en rekke priser og anerkjennelse for sitt arbeid.

Elisabeth Harnes

«Grooming og radikalisering til voldelig ekstremisme blant transnasjonale unge - veier inn og veier ut»

Elisabeth Harnes er religionsviter og familieterapeut med vid. utd i sensorimotorisk psykoterapi. Harnes leder arbeidet med radikalisering, voldelig ekstremisme og æresrelatert vold ved RVTS Vest og forsker for tiden på radikaliseringsprosesser til voldelig islamistisk ekstremisme hos transnasjonale unge. Hun har bred internasjonal erfaring fra psykososialt arbeid med marginaliserte grupper bl.a fra Kenya og fra re-integreringsarbeid av straffedømte i USA . Hun har i en årrekke jobbet med flyktninger og asylsøkere i Norge og sitter for tiden som fagekspert i IN2PREV Advisory Expert Committee om forebygging av radikalisering blant flyktninger og asylsøkere i Europa.

Septemberkonferansen er RVTS Vest sin årlige konferanse. 

Print Friendly, PDF & Email